Magic Trackpad Orientation

Trackpad.png
Εχθές αγόρασα το Magic Trackpad, και είμαι κατενθουσιασμένος. Ως χρήστης Apple που έχει συνηθίσει το multitouch trackpad στους φορητούς, μου έρχεται πιο φυσικό από το ποντίκι. Το Magic Trackpad έχει μια μεγάλη γυάλινη επιφάνεια multitouch, και μπορεί να ανιχνεύσει μέχρι 11 δάκτυλα, επίσης υποστηρίζει όλα τα γνωστά multitouch gestures. Αυτό όμως που μου έκανε εντύπωση είναι το orientation hack για το οποίο διάβασα πριν μερικές ημέρες. Εάν λοιπόν ενεργοποιήσουμε το ForceAutoOrientation στο com.apple.MultitouchSupport και κάνουμε reboot, τότε ακουμπώντας και τα 5 δάκτυλα μας στην επιφάνεια του Magic Trackpad η συσκευή θα αναγνωρίσει το orientation. Δείτε μετά το break τι εννοώ.

Η εντολή για να έρθει η μαγεία, είναι η παρακάτω:

sudo defaults write com.apple.MultitouchSupport ForceAutoOrientation YES

δίνοντας λοιπόν τη παραπάνω εντολή θα ενεργοποιηθεί το feature, ενώ αν δε θέλετε κάτι τέτοιο, αντικαταστήστε το "YES" με "NO", επειδή χρησιμοποιείτε sudo, θα ζητήσει κωδικό administrator. Μη ξεχνάτε επίσης ότι χρειάζεται reboot.

trackpadorientationcmd.png

Το αποτέλεσμα είναι αυτό που θα δείτε στο παρακάτω βίντεο. Προσέξτε ότι το Magic Trackpad είναι τοποθετημένο ανάποδα, με το που θα ακουμπήσω και τα 5 δάκτυλα επάνω στην επιφάνεια, θα αλλάξει το orientation και θα λειτουργεί κανονικά, το ίδιο θα γίνει αν το γυρίσω από την άλλη.


Πηγή hints.macworld.com