Καταργηση του XServe !

xserve.png
Η αλήθεια είναι ότι το περίμενα κάποια στιγμή, αλλά όχι έτσι απότομα. Η Apple έβγαλε ανακοίνωση τη περασμένη Παρασκευή, ότι καταργεί τον XServe, όχι σε 2 χρόνια όχι σε 1 χρόνο, αλλά σε 3 μήνες, από τέλος Ιανουαρίου δε θα πωλούνται τα 1U και σύμφωνα με το PDF που δημοσίευσε, ικανοί αντικαταστάτες θα είναι το MacPro Server και το MacMini Server, οι IT είμαι σίγουρος ότι γέλασαν πολύ με αυτή τη δήλωση, γέλασαν πολύ, όχι όμως για πολύ. Ο λόγος είναι ότι πρέπει να δουν πως θα κάνουν transition τις υπηρεσίες τους σε άλλα μηχανήματα-λειτουργικά. Η Apple δε μερίμνησε να κάνει license το λειτουργικό, ούτε σε 3rd party hardware vendor ούτε σε εταιρίες με λύσεις virtualization. Όσοι θα πουν ότι μπορεί ο Pro να μπει σε rack ή έστω να εκτελέσει χρέη server, νομίζω ότι θα πρέπει να σκεφτούν τουλάχιστον τα εξής
  • Ο MacPro δεν έχει redundant power supply που σημαίνει ότι αν καεί το τροφοδοτικό, βγαίνει offline.
  • Ο MacPro δεν έχει hot swap δίσκους.
  • Δεν έχει LOM (Lights Out Management)
  • Για το δε MacMini δε το συζητάω καν...
    και φυσικά η Apple δε δίνει καμία λύση για κανένα από τα παραπάνω ζητήματα.
    Επίσης, όλοι αναρωτιόνται, πώς θέλει να βάλει τα iDevices στο enterprise, χωρίς να δίνει λύσεις για τον έλεγχο και τη διαχείριση των συσκευών αυτών?
    Νομίζω ότι πρέπει να κάνει κάτι σύντομα, αλλιώς θα δει την αρνητική αντίδραση όσων την εμπιστεύτηκαν τόσο καιρό. Θέλει πολύ κόπο να χτίσεις εμπιστοσύνη σε ένα brand, αλλά ελάχιστο για να γκρεμίσεις ότι έχτισες τόσα χρόνια.