Το iTunes 10 και το Automator δε τα πάνε καλά...

Automator.png
Και ο λόγος είναι η έκδοση, τι εννοώ? Το Automator έχει iTunes actions για τις εκδόσεις >4.6 το iTunes είναι στην έκδοση 10.0, αλφαβητικά για έναν υπολογιστή το 4.6 είναι μεγαλύτερο από το 10.0... μερικοί το παρομοίασαν με το millenium bug...
Φυσικά και υπάρχει λύση για το πρόβλημα, αν και θα υπάρξει και update αρκετά σύντομα, λογικά... Ας δούμε όμως πώς μπορούμε να το διορθώσουμε για όσους δε μπορούν να περιμένουν. Καταρχήν ανοίγοντας το Automator και ψάχνοντας για iTunes 8α δείτε ότι υπάρχουν μόλις 3 Actions, και τα υπόλοιπα υπάρχουν, δε σβήστηκαν , απλά δε φαίνονται.
automator3actions.png

Ανοίγοντας το directory /System/Library/Automator/ και ψάχνοντας για iTunes θα δείτε όλα τα Actions, τα 3 πρώτα είναι αυτά που φαίνονται μέσα από το Automator, επιλέγουμε όλα τα υπόλοιπα και τα αντιγράφουμε σε ένα φάκελο στο Desktop, έστω ότι ο φάκελος ονομάζεται actions.

itunessel.gif


Αυτό θα το κάνουμε για 2 λόγους, ο πρώτος είναι να κάνουμε backup τα actions για τη περίπτωση που κάτι πάει στραβά, και για τη περίπτωση που βγει το update όπου καλό θα ήταν να κάνουμε το σύστημα όπως ήταν, και ο δεύτερος είναι οτι δε μπορούμε να δουλέψουμε κατευθείαν στο φάκελο /System/Library/Automator/ αφού είναι φάκελος συστήματος και δεν θα μας αφήσει, οπότε θα τα δουλέψουμε αλλού και θα τα μεταφέρουμε αργότερα. Κάνουμε Archive το φάκελο με τα actions το οποίο θα το κρατήσουμε για backup και δουλεύουμε στο φάκελο.

archive.png


Κάθε action περιέχει ένα Info.plist αρχείο στο οποίο υπάρχει ένα entry που υποδεικνύει την min έκδοση του iTunes που πρέπει να είναι εγκατεστημένη στο σύστημα για να δουλέψει. Θα το βρούμε κάνοντας δεξί κλικ, επιλέγοντας Show Package Contents, και μπαίνοντας στο φάκελο Contents.

infoplist.gif


Το entry που μας ενδιαφέρει είναι το Version και βρίσκεται μέσα στο AMRequiredResources --> Item 0, για να το ανοίξουμε πρέπει να έχουμε εγκατεστημένο το Property List Editor το οποίο είναι μέρος των Developer Tools XCode και υπάρχει στο DVD 1 που συνοδεύει κάθε Mac.

plisteditor.png


Αφού βρούμε το Version μπορούμε να το αλλάξουμε σε 0 και να μη μας ξαναενοχλήσει. Υπάρχει όμως ένας καλύτερος τρόπος για να αλλάξουμε όλα τα entries σε όλα τα αρχεία χωρίς να τα ανοίγουμε ένα ένα, πώς? με μια εντολή. Ανοίγουμε ένα Terminal, μπαίνουμε στο φάκελο με τα actions που έχουμε στο Desktop γράφοντας cd κενό και κάνοντας drag'n drop το φάκελο από το Desktop στο Terminal, έπειτα δίνουμε τη παρακάτω εντολή και θα αλλάξει όλα τα 4.6 σε 0

perl -pi -w -e 's/4.6/0/g;' */Contents/Info.plist

terminalperl.gif


Αντιγράφουμε όλα τα actions από το φάκελο αφού δώσουμε την εντολή, στο /System/Library/Automator/ θα μας ζητήσει Authentication και επίσης θα μας ρωτήσει αν πρέπει να τα κάνουμε replace, επιλέγουμε να κάνουμε replace σε όλα. Όταν ξανανοίξετε το Automator όλα τα actions θα είναι εκεί.

automatorafter.png